14 jan: Lawaaidemo bij BAM Besmet Bedrijf

Vrijdag 14 januari gaan we lawaai maken rond het hoofdkantoor van BAM in Bunnik.
Deze lawaaidemo is onderdeel van een op 1 december met een BAM-ontsmettingsactie gestarte campagne. Deze campagne richt zich tegen de bouw van een nieuwe uitzetbajes op Schiphol, en tegen het betrokken bouwbedrijf, BAM, in het bijzonder.
We verzamelen om 12 uur ´s middags bij het Centraal Station van Utrecht, aan de kant van het Jaarbeursplein, en nemen dan de trein naar Bunnik.

Werkgroep Stop Deportaties heeft BAM en het consortium ‘De Poort van Schiphol’ uitgeroepen tot BESMET BEDRIJF.

Justitie wil dat de nieuwe bajes (‘Justitieel Complex Schiphol’) er eind 2012 staat. De bouw van deze zoveelste uitzetbajes is tot stand gekomen via een PPS aanbestedingsprocedure waarin twee consortia meedongen naar het verkrijgen van de opdracht. Contractwaarde voor ontwerp, bouw, financiering, beheer en onderhoud: 400 miljoen euro over 25 jaar. Winst uit opsluiting voor BAM!

Justitieel Complex Schiphol is de tweede grotendeels private gevangenis.
Het nieuwe detentiecentrum op Rotterdam Airport is de eerste. Tegen de bouw van dit nieuwe DC Rotterdam voerde Werkgroep Stop Deportaties geruime tijd campagne. Zie http://www.dc-16.nl.

In ‘Justitieel Complex Schiphol’ komen, net als op Rotterdam Airport, een detentie- en uitzetcentrum waarin mensen voor onbepaalde tijd worden opgesloten omdat ze geen verblijfspapieren hebben. De Nederlandse Staat wil op die manier hun medewerking aan gedwongen uitzetting afdwingen.

Volgens de Nederlandse staat en de gemeente Haarlemmermeer wordt op Schiphol een gevangenis voor mensen zonder papieren gebouwd die meer ‘humaan’ is dan die op Schiphol Oost, waar in oktober 2005 elf mensen door brand (lees: beleid) om het leven kwamen. Maar er bestaan geen humane bajesen!

Lees hier meer over de bouw van deze nieuwe uitzetbajes:
http://www.jcschiphol.nl/nieuwbouw_justitieel_complex.html
Bekijk hier de andere besmette werkzaamheden van BAM:
http://www.bambesmetbedrijf.nl/Meer_besmette_bouwprojecten.html

Het bouwen van gevangenissen is BESMET werk!

Voor de lawaaidemo:

Neem materiaal mee om herrie te maken; sirenes, fluitjes, megafoons, trommels, toeters, en rammelmateriaal zoals lepels en pannendeksels.
BAM is BESMET en dat zullen ze weten ook!

NB. Werkgroep Stop Deportaties meldt uit principe demonstraties niet officieel aan bij de autoriteiten. WSD vindt dat je demonstraties niet hoeft aan te melden.

Wil je wel herrie maken bij BAM, maar is Bunnik te ver weg of kun je niet op de afgesproken tijd? Onderneem dan zelf actie bij een vestiging van BAM bij jou in de buurt. Je vindt de vestigingen overal in Nederland hier:
http://www.bambesmetbedrijf.nl/pdf/BAM_BESMET_BEDRIJF_NEDERLAND.pdf

Een kleine groep herriemakers is al genoeg om BAM ermee te confronteren dat ze bloed aan hun handen hebben. Daarvoor hoef je niet per se naar het hoofdkantoor.

Met ons allen laten we BAM weten dat ze het protest overal kunnen verwachten. Rustig werken aan repressie is er niet meer bij!

Voor deze nieuwe campagne zijn sinds 1 december 2010 twee websites online:
http://www.jcschiphol.nl
http://www.bambesmetbedrijf.nl

* Nieuw: de agenda van BAM!
Waar zijn vertegenwoordigers van BAM de komende tijd zoal te vinden op symposia, congressen, conferenties, beurzen en andere bijeenkomsten?
Zie: http://www.bambesmetbedrijf.nl/BAM_agenda.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.