Anarchist Black Cross op de Pinksterlanddagen

De Pinksterlanddagen is het jaarlijks anarchistisch festival dat in het Friese Appelscha plaatsvindt.  De dagen vinden dit jaar plaats van vrijdag 10 tot en met maandag 13 juni op kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, de vaste thuisbasis van de landdagen. ABC Nijmegen en ABC Amsterdam verzorgen dit jaar een interessante workshop/discussie over gevangenenondersteuning.

Introductie discussie:
De meeste anarchisten zijn er wel over uit: gevangenissen zijn ongewenst. Onze kameraden die erin zitten moeten we ondersteunen. Anarchist Black Cross (ABC) Nijmegen en ABC Amsterdam organiseren regelmatig schrijfavonden en zo nu en dan een benefiet voor kameraden in de bak. Maar hoe krijgen we meer mensen actief voor gevangenenondersteuning en wat kunnen we nog meer (en beter!) doen ter ondersteuning en solidariteit? En waarom is dit überhaupt belangrijk? Tijdens deze workshop willen we daar met anderen/bezoekers van de PL over praten.

Eerst vertellen we kort over de geschiedenis van het Anarchist Black Cross netwerk. Dan geven beide ABC’s een korte introductie van zichzelf en hun praktijk tot nu toe. Ook het pas opgerichte ABC Emmen komt langs! Dan willen we ideeën uitwisselen over het nut en de valkuilen van gevangenenondersteuning en over wat we nog meer en beter kunnen doen om onze solidariteit te doen blijken.Na de discussie willen we praktisch aan de slag door de pen op te pakken en mede-anarchisten in de bajes te schrijven.

Voor de precieze dag en tijd van de discussie houdt deze site in de gaten.

Meer info over de Pinksterlanddagen op: pinksterlanddagen.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.