11 juni 2011: Internationale dag van solidariteit voor Marie Mason en Eric McDavid

11 juni 2004 begon als een internationale dag van solidariteit met de anarchist Jeff ‘Free’ Luers die sinds lange tijd gevangen zit. Jeff was toen een gevangenisstraf van 22 jaar aan het uitzitten. Woedend door de verwoesting van de natuur op grote schaal, stak Free 3 grote SUV bij een autodealer in Eugene in de brand. Het vonnis dat hij kreeg was bedoelt om een duidelijk signaal af te geven aan anderen die ook kwaad zijn op de door het kapitalisme voorgezette oorlog tegen de ecosystemen van de aarde. En voor diegene die ook welwillend waren om door middel van actie deze oorlog te stoppen. Jeff staat immers niet alleen in zijn bezorgdheid over klimaat verandering, fossiele brandstoffen, vervuiling en genetisch gemanipuleerde organismen.

Na vele jaren van strijd wonnen Jeff en zijn juristen een vermindering van zijn straf en kwam hij uiteindelijk in december 2009 weer vrij. Vanaf de tijd dat hij gearresteerd werd tot aan zijn vrijlating, heeft de FBI een serie aan aanklachten en arrestaties ondernomen om het radicale milieu en de anarchistische gemeenschap te verwoesten. Twee van de mensen die werden gearresteerd in deze maalstroom van repressie waren Eric McDavid en Marie Mason.

Eric McDavid werd gearresteerd in Januari 2006 nadat hij in de val werd gelokt door een informant genaamd ‘Anna”. Hij werd hierbij beschuldigd met een ‘single count of conspiracy’ (samenzwering). Eric – die nog nooit aan enige actie had meegedaan en werd beschuldigd van iets wat gelijkt op ‘gedachten-misdaad’ – weigerde mee te werken en liet daarom zijn zaak voorkomen. Na een rechtszaak die vol met fouten zat, werd Eric veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Meer informatie over de zaak van Eric is het vinden op : www.supporteric.org

Marie Mason werd gearresteerd in Maart van 2008 nadat haar voormalige partner Frank Ambrose een informant werd voor de FBI. Wanneer zij haar zaak zou laten voorkomen zou haar een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Marie besloot daarom een onderhandelingspleidooi (het bekennen van schuld in ruil voor strafvermindering) te doen in december van 2008. Dit onderhandelingspleidooi hield in dat ze schuld bekende aan participatie aan het in brand steken van een kantoor welke gelinkt was aan GMO onderzoek en het kapot maken van een stuk houtkapgereedschap. Na haar veroordeling in februari 2009 ontving ze een veroordeling van bijna 22 jaar. Meer informatie over de zaak van Marie is te vinden op: www.supportmariemason.org.

Sluit je aan bij de internationale dag van solidariteit met langdurige anarchistische gevangenen Marie Mason en Eric McDavid op 11 juni. Dit is de tijd om te denken aan onze vrienden die opgesloten zitten, welke de strijd voortzetten binnen de muren die ze gevangen houden. Dit is de tijd om de strijd waarvoor ze zoveel jaren gevangen zitten, op te pakken en eigen te maken. Dit is de strijd tegen kapitalisme, ecologische verwoesting en andere vormen van controle in deze gevangenismaatschappij.

Vrijheid voor Marie en Eric!

Vrijheid voor alle gevangenen!

www.june11.org

june11thsolidarity@gmail.com

www.abcnijmegen.wordpress.com

abcnijmegen (at) riseup.net

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.