a.s. maandag: ‘5 juli NN’ers’ naar de rechtbank

Oproep aan iedereen om de NN-ers van 5 juli te steunen in de rechtbank! [english below]

Na de ontruimingsronde van 5 juli zijn tegen de 50 mensen in vreemdelingenbewaring gesteld (naar aanleiding van het overtreden van een APV). Vorige week woensdag zijn 8 mensen overgeplaast naar migrantengevangenissen bij Rotterdam en Zaandam Daarvan zitten op dit moment nog steeds 7 mensen vast.
Komende maandag zal de rechtbank in Utrecht de wettigheid van de in vreemdelingenbewaring stelling toetsen.

Komende maandag vanaf 9 uur zal de rechtbank in Utrecht bepalen of de in vreemdelingenbewaring stelling van (een aantal van) de 5 juli arrestanten op wettige grond is gebeurd. De mensen die nu nog steeds in Rotterdam Zestienhoven (2) en de bajesboot Zaandam (5) worden vastgehouden zullen daar ook bij aanwezig zijn. Hierbij een oproep aan iedereen die in de gelegenheid is om die ochtend aanwezig te zijn bij de zitting. Om de NN-ers te laten zien dat ze er niet alleen voor staan en druk uit te oefenen op de rechter om de mensen direct te laten gaan.

Maandag 18 juli om 09:00
Vrouwe Justitiaplein 1
Utrecht

Call-out to support the anonymous arrestees of July 5th.

Coming Monday the court of Utrecht will decide on the legality of the migrant detention of those arrested (and put in migrant detention) the 5th of July. Of the close to 50 people that where put into migrant detention that day, 6 still remain in migrant prisons in Rotterdam (2) and Zaandam (5) today. We call on everybody to be present at the court Monday morning to support these people and put pressure on the judge to release them immediately

Mondagy July 18 at 9am
Vrouwe Justitiaplein 1
Utrecht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.