De rechtszaken van eco-anarchisten Silvia, Costa en Billy

Op 15 april 2010 werden Costantino Ragusa, Silvia Guerin en Luca ‘Billy’ Bernasconi na een politiecontrole in Zwitserland gearresteerd. De staat beschuldigde hen van het plannen van een aanval op het IBM nanotechnologisch laboratorium. Costa, Silva en Billy zijn anarchisten die actief zijn in de strijd voor radicale ecologie en dierenbevrijding, tegen de gezondheidsrisico’s van biotechnologie, nanotechnologie en kernenergie en in solidariteit staan met gevangenen. IBM is een beruchte verwoester van de gehele wereld, het is een groot bedrijf welke de hiërarchie van de rijken in stand houdt. Solidariteit met degenen die vechten tegen het industrieel kapitalisme en de nieuwe wetenschappen van controle en manipulatie!

Op 19, 20 en 21 juli zal in Bellinzona (Zwitserland) de rechtszaak plaats vinden van Silvia, Constantino en Luca. Al meer dan een jaar worden onze kameraden vastgehouden door de Zwitserse autoriteiten. De beschuldigingen zijn: het plannen van een aanval door middel van brandstichting tegen het IBM nanotechnologie onderzoekscentrum en het transporteren en het bij zich dragen van explosieven zonder rechtsbevoegdheid.

Het is niet alleen een jaar van isolatie van Silvia, Costa en Billy, maar ook van repressie en toenemende controle van een groeiende beweging van solidariteit en verzet. Een beweging welke niet gestopt wordt, maar eerder groeit door repressie. Marco Camenisch, tevens een eco-anarchist welke gevangen wordt gehouden door de Zwisterse autoriteiten, heeft met één van hun hongerstakingen meegedaan. Vele acties uit revolutionaire solidariteit hebben al plaats gevonden en als de autoriteiten denken dat ze door deze rechtszaak onze solidariteit kunnen stoppen hebben ze het mis. De aarde is wakker geworden en neemt wraak; met elke aarde- en dierenbevrijding die de visie van totale bevrijding naar voren duwt.

Voor meer info zie de solidariteits website: http://www.silviabillycostaliberi.tk/

Vrijheid voor Costa, Sylvia en Billy

Vrijheid voor Marco Camenisch

Vrijheid voor alle (politieke) gevangenen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.