Anarchist en actievoerder bedreigd

Anarchist en actievoerder Joke Kaviaar wordt al enkele weken ernstig bedreigd door de staat. Op 13 september nam de recherche haar gevangen en doorzochten ze haar huis. Ze zat uiteindelijk drie dagen vast waarbij haar elk contact met buiten ontzegt werd. Maar “het gerecht” bedreigd haar nog steeds en zegt dat ze elk moment weer opgepakt kan worden.

Het voorwendsel waaronder het openbaar ministerie (o.m.) dit doet heet opruiïng. De teksten die Joke al jaren met regelmaat publiceert op o.a. haar eigen site en op Indymedia, waarin ze oproept tot verzet tegen de gruwelijke jacht op mensen die de laatste jaren in Europa is losgebarsten en een einde aan migratiecontrole in het algemeen, zijn volgens het o.m. nu ineens “opruiend”.

Met het verhaal heeft de smeris zichzelf een alibi gegeven om eens te grasduinen door computers, adreslijsten en mail wisselingen van iemand die al jaren lang openlijk stelling neemt tegen het racistische “vreemdelingenbeleid”.

Joke is ook een van de mensen die oproept de bedrijven die winst maken met de opsluiting en deportatie van geïllegaliseerden, zoals BAM of EGM architecten, aan de schandpaal te nagelen en aan te vallen.

Blijkbaar wordt haar onvermoeibare strijd tegen de illegalisering en opsluiting van migranten de staat te veel en beginnen haar oproepen om in verzet vruchten af te werpen, want iedereen die de laatste jaren heeft opgelet begrijpt dat het groeiend radicaal verzet de werkelijke reden is dat Joke met maanden opsluiting bedreigd wordt.

Deze aanval op Joke is een aanval op iedereen die strijd voor een vrije wereld, zonder uitbuiting en onderdrukking. Een aanval op iedereen die strijd voor het recht om te kunnen gaan en staan, wonen en leven waar die wil en iedereen die walgt van paspoort controles en ID checks.

Weg met BAM, weg met EGM architecten, brandt de deportatiemachine af!

Artikelen van Joke over de bedreiging en intimidatie waaronder zij gebukt gaat: http://www.indymedia.nl/nl/2011/09/78534.shtml

http://www.indymedia.nl/nl/2011/09/78558.shtml

http://www.indymedia.nl/nl/2011/10/78765.shtml

http://www.indymedia.nl/nl/2011/10/78852.shtml

Links naar mirrorsites:

http://madura.squat.net/

http://kaviaar.cryto.net/

http://jokekaviaar.nl.coevoet.nl/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.