G8/G20 Toronto arrestanten veroordeeld tot lange straffen

Op 26 juni 2010 komt een massa van duizenden anarchisten en andere demonstranten samen in het centrum van Toronto. De G20 summit die daar op dat moment gaande is wordt beschermd door 19.000 beveiligers. De rellen die vervolgens plaatsvonden zorgden voor enorme hoeveelheid media-aandacht. Meer dan 1100 mensen worden gearresteerd waarvan een klein deel flinke straffen tegen zich hoort eisen. De meeste aanklachten komen te vervallen bij gebrek aan bewijs. Maar zeker 5 mensen zijn al veroordeeld voor “Counselling to mischief”

Mandy Hiscocks is veroordeeld tot 16 maanden cel na een bewogen dag in de recht zaal. Haar verklaring werd verschillende keren onderbroken door de rechter en is het lezen waard. ( je vindt ‘m hier https://conspiretoresist.wordpress.com/mandy-hiscocks-statement-to-the-c…) Ze wordt vastgehouden in Vanier Centre for Women in Milton, Ontario – dezelfde gevangenis waar medeverdachte Leah Henderson vast zit.

Leah Henderson veroordeeld tot 10 maanden
Op 20 december werd Leah Henderson veroordeeld tot 10 maanden gevangenisstraf. Ze verklaarde schuldig te zijn aan ” counselling mischief over $5,000.”. Haar verklaring aan haar gemeenschap en aan de rechtbank vindt je hier: https://conspiretoresist.wordpress.com/leah-henderson/

Schrijf Mandy and Leah:
(info: 13/01/2012)

Vanier Centre for Women
655 Martin Street
Box 1040
Milton ON
L9T 5E6

Peter Hopperton, Erik Lankin en Adam Lewis verklaarden zich schuldig aan het aanzetten tot vandalisme en werden veroordeeld op 28 november 2011 (tot in één geval 5 en half maanden). Erik en Adam delen een cel in Central North Correctional Centre in Penetanguishene, Ontario waar ook Peter Hopperton wordt vastgehouden.

hun adressen:

Erik Lankin, Adam Lewis en Peter Hopperton:

Central North Correctional Centre
1501 Fuller Ave.
Penetanguishene, Ont.
L9M 2H4
Canada

Updates en info:
http://guelphabc.noblogs.org/
http://conspiretoresist.wordpress.com/

Eind februari organiseert ABC Amsterdam een info en benefiet avond voor de G8/G20 gevangen. (www.abcamsterdam.wordpress.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.