Voorwaardelijke vrijlating Marco Camenisch wordt geweigerd

De rechtbank van Zurich heeft de voorwaardelijke invrijheidstelling van Marco Camenisch geweigerd. De 60 jaar oude eco-anarchistische gevangene zit al 20 jaar opgesloten. Op dit moment zit hij in de gevangenis van Lenzburg (Zwitserland)

In januari ging hij in hongerstaking om te protesteren tegen het jaarlijkse ‘World Economic Forum’ in Davos. Twee anarchistische gevangenen voegde zich bij Marco’s protest: Silvia Guerini (uit de gevangenis van Hindelbank) en Luca ‘Billy’ Bernasconi (uit de gevangenis van Regensdorf).

Dit jaar heeft Marco Camenisch er 2/3 van zijn gevangenis straf op zitten. In de regel hebben gevangenen in Zwitserland het recht op een vroege voorwaardelijke invrijheidstelling na het uitzitten van 2/3 van de straf. Voor Marco geldt dit niet.

Er zal een proces voor zijn voorwaardelijke vrijlating in februari plaatsvinden. Maar de rechtbank van Zurich stelde zijn advocaat op de hoogte en zei dat ze Marco helemaal geen vragen gaan stellen en hem gewoon niet vrij laten. De rechtzaak is een klucht. Marco blijft achter tralies omdat hij standvastig blijft in zijn politieke overtuigingen.

Vijf jaar geleden heeft een officier van justitie (Ulrich weder – een lid van de Zwitserse Arbeids partij) geprobeerd Marco veroordeeld te krijgen tot opsluiting voor onbepaalde tijd. Op de vraag naar zijn redenen, antwoorde hij: ‘’Maar waarom, dat is een anarchist!’’ Verder heeft rechtbank van Zurich al een paar keer geweigerd om Marco uit de gevangenis te laten vanwege politieke redenen. Ter voorbereiding op vervroegde vrijlating heeft iedere gevangene recht op een gevangenis verlof. Wederom geldt dit voor Marco niet.

We vragen iedereen om passende actie te ondernemen uit solidariteit met Marco Camenisch!

Schrijf een email naar de rechtbank van Zurich en laat hen weten wat je ervan vindt: info-juv@ji.zh.ch of info-bvd@ji.zh.ch – er zijn ook faxapparaten: +41 43 259 84 40 of +41 43 259 84 41

Overwinning aan de gevangenen!

Vrienden en supporters van Marco Camenisch,
Contact: Knast-soli (at) riseup (punt) net

Meer info: http://www.rhi-sri.org (meestal Duits en Italiaans) & http://www.informa-azione.info (Italiaans)

Schrijf naar Marco:
Marco Camenisch,
PF 45,
CH-5600 Lenzburg,
Zwitserland
(Vergeet niet de afzender er op te zetten)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.