Anarchist en antifascist Nikita Kalin vermoord in Rusland – familie heeft steun nodig

Op 9 februari om 6:30 in de morgen heeft de conciërge van het FIAN Instituut het dode lichaam gevonden van Nikita Kalin. Nikita is 21 jaar geworden. Hij is 61 keer gestoken met een scherp voorwerp. Zijn familie heeft dringende behoefte aan ondersteuning.

Om 8:00, op de dag dat zijn lichaam werd gevonden, arriveerde de politie en om 11:00 werd zijn moeder door de politie ingelicht over de moord. Zo stelde zijn moeder. Nikita was 61 keer gestoken, naast dat zijn ribben op meerdere plekken gebroken waren, en zijn hoofd ook verwond was. Er was niets van zijn persoonlijke eigendommen gestolen. Op het moment is er één verdachte van de moord gearresteerd waarbij er is bloed van Nikita bij die persoon op de kleding is gevonden.

Het is duidelijk dat Nikita door een groep is aangevallen en de politie vertelde zijn moeder ook buiten het boekje om, dat de gene die verdacht word een nationaal-socialistisch activist is en weigert namen van medeverdachten te noemen. Buiten de het enorm gewelddadige karakter van de moord is er in het onderzoek nog steeds geen horing geweest van de moeder van Nikita, noch van een vriend van Nikita die de laatste was die hem levend heeft gezien. Om deze redenen hebben we de indruk dat de politie de zaak in de doofpot probeert te steken, zoals vaker gebeurd in Rusland. Hoewel de verdachte al wel een advocaat heeft ingeschakeld.

We vermoeden dat het onderzoek op het moment ten voordele van de gearresteerde werkt en we hebben dus ondersteuning nodig. Op dit moment is er een mensenrechtenorganisatie die een advocaat heeft geregeld voor de nabestaanden. Maar er is nog steeds geld nodig voor de begrafenis.

Nikita komt uit een eenvoudig arbeidersklasse familie en heeft nooit zijn antifascistische en anarchistische denkbeelden verborgen. Op de foto staat Nikita tijdens een lokale bijeenkomst tegen lokale verkiezingsfraude. Op zijn bord staat “We hebben geen autoriteit nodig! Vrijheid of de dood! Onze kandidaad is zelfbestuur!”

Als je de vrienden en familie van Nikita wilt helpen met de begrafeniskosten, kun je doneren aan Anarchist Black Cross Moskou:

http://wiki.avtonom.org/en/index.php/Donate

Bron (bevat ook foto’s):
https://avtonom.org/en/news/anarchist-anti-fascist-murdered-samara-russi
Origineel:

http://libcom.org/news/anarchist-anti-fascist-murdered-samara-russia-fri
Doorgestuurd door:
Anarchist Black Cross of Moscow
abc-msk (A) riseup.net

http://www.avtonom.org/abc (Russian)
http://wiki.avtonom.org/en/index.php/Anarchist_Black_Cross_Moscow (English)
http://www.facebook.com/abcmoscow
http://www.twitter.com/abc_moscow
http://www.myspace.com/abcmsc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.