Posters en spandoek voor Griekse antifa

Van AGN

In Nijmegen hebben we  in het centrum van de stad een spandoek opgehangen en posters geplakt in solidariteit met de Griekse antifascisten. Deze posters zijn ook te bestellen door een e-mail te sturen naar de AGN via het contactformulier.

Het aantal aanvallen op migranten in Griekenland stijgt explosief. Als reactie hier op hebben antifascisten een drietal motor-patrouilles gehouden. Met een 120 mensen op een tachtigtal motoren zijn zij door de wijken gegaan met propaganda tegen het racistische geweld en om directe actie te voeren om zo een veiligere situatie voor migranten op straat te realiseren. Deelnemers van deze patrouilles werden aangevallen door de DELTA. Een politie eenheid op de motor waarvan veel actieve en sympathiserende leden van de nationaalsocialistische organisatie Gouden Dageraad zijn.

In de media in Griekenland (en daarbuiten) is er niets tot weinig naar buiten gekomen over de gebeurtenissen rondom deze patrouilles.

In solidariteit met hen, en in verzet tegen fascisme en nazisme, vinden er overal in Europa acties plaats. Iedereen moet op de hoogte worden gebracht met wat er zich buiten het beeld van de media af speelt. Politiegeweld en onderdrukking zijn in opkomst en de staat is zich op vele vlakken aan het voorbereiden op de komende sociale onrust (zie de stijging in nieuwe aankopen van materieel en de uitbreiding van wetgeving en bevoegdheden bijvoorbeeld). Migranten en degene die hun steunen in hun strijd voor de meest basale mensenrechten, zijn de eerste slachtoffers van de repressie en het rechtse geweld.

Check onze eerdere post voor een uitgebreid verhaal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.