De Bottled Wasp zakagenda

De Bottled Wasp zakagenda is een nieuw non-profit fondsenwervings indexproject dat is gelanceerd door Anarchist Black Cross Brighton en medewerkers van de Anarchistische boekenbeurs in Londen. Het idee achter deze agenda is om voor een lange termijn stabiele inkomsten binnen te kunnen krijgen voor de ondersteuning van gevangenen. Deze uitgave zal een publicatie model worden dat gebruikt gaat worden door een (hopelijk) onafhankelijk zelfvoorzienend collectief dat het dagboek zal gaan produceren in de komende jaren.

Elke nieuwe editie van de Bottled Wasp wordt gemaakt rond een nieuw thema. Bij deze 2013 editie is het thema ‘gevangenen-ondersteuning en verzet’. Er staan o.a. artikelen in over schrijven naar gevangenen, waarom je de politie moet aanklagen en een artikel over zwijgen bij arrestatie. Alle gebruikelijke agenda kenmerken staan er ook in: maandelijkse en jaarlijkse organisatoren, een menstruele agenda en een pagina met links over gevangenenondersteuning. Met bijdragen van het Anarchist Black Cross, Legal Defence & Monitoring Group, Bent Bars Project, Green & Black Cross, Haven Books aan gevangenen, Kate Sharpley Bibliotheek en nog veel meer.

De voorkant van de Bottled Wasp is ontworpen door Clifford Harper. De agenda zelf bevat uitgebreide overzichten van data en afbeeldingen van historisch gevangenis verzet en andere gerelateerde anarchistische evenementen, grootschalige demo’s en substantiële activiteiten van verzet en verjaardagen van lange-termijn gevangenen. Ook staan er maandelijkse artikelen in over onderwerpen variërend van gevangenisopstanden (Attica 1971 en Strangeways 1990) tot het bombarderen van het MOVE hoofdkantoor naar Giuseppi Pinelli en andere sterfgevallen tijdens hechtenis. Een onderdeel van de rol van dit nummer is het vergroten van het aantal mensen dat actief gevangenen ondersteund. Dit in aanvulling tot hen die alleen passief ondersteunen door de aankoop van de agenda zelf.

De Wasp werd gelanceerd op de Londense boekenbeurs op 27 oktober en is momenteel beschikbaar voor de verbluffend redelijke prijs van 10 euro.

Bestellen? Stuur het geld in een envelop, met vermelding van je adres op naar ABC-Nijmegen: Tweede Walstraat 21, Nijmegen t.a.v. ABC-Nijmegen.

Wil je een donatie geven aan het Bottled Wasp project en het werk van het Anarchist Black Cross netwerk en andere gevangenen steungroepen? Dan zijn hier onze bankgegevens:

The Bottled Wasp
Co-operative Bank
Sorteer code: 08-92-99
Acc. No: 65601648

Contact: thebottledwasp@riseup.net
Facebook: facebook.com/bottledwasp
Website: www.brightonabc.org.uk/bottledwasp.html

cover

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.