24 april: Schrijven naar de Cleveland 4

cle4-indiegogo-poster_0Op woensdag 24 april zullen we kaartjes en brieven schrijven naar de Cleveland 4. Doug, Connor, Joshua & Brandon zijn 4 Amerikaanse jongemannen die, onder terrorisme-wetgeving veroordeeld zijn voor het plannen van een aanslag op een drukke verkeersbrug. Lees hieronder meer over de Cleveland 4!

Gevangenenschrijfavond     /      Prisoner-writing-evening for the Cleveland 4
Woensdag 22 april                /       Wednesday the 22nd of April
20.00 de Klinker, van Broekhuysenstraat 46, Nijmegen

Cleveland 4

De Cleveland 4 zijn 4 jonge jongens uit de Occupy beweging uit de regio van Cleveland die zijn veroordeeld voor het plannen van een aanslag in de vorm van het opblazen van de Brecksville-Northfield High Level Bridge 20 KM ten zuiden van Cleveland. Deze brug is een van de grote verkeersaders van de regio. De brug is nooit opgeblazen omdat het merendeel van het plan werd bedacht door een FBI informant Shaquille Azir. Deze informant zorgde ervoor dat er van het door hem opgezette plan niet werd afgeweken. Hij regelde bijvoorbeeld de (nep)explosieven voor de actie. Op 1 mei 2012 werden ze opgepakt nadat deze nep-explosieven niet afgingen.

Het is merkwaardig om te lezen hoe de FBI de flarden van de Occupy beweging gebruikt om aansluiting te vinden bij vooral jonge mensen die worden getriggerd door iets als een Occupy beweging. Na het vallen van deze beweging zijn vooral veel jonge mensen op zoek naar iets nieuws om hun frustratie of hun politieke ideologie op te focussen. Op dit soort momenten grijpen de autoriteiten (FBI in dit geval) in en verzinnen een plan om deze mensen in de val te lokken.

Doug, Connor, Joshua & Brandon zijn nu allen veroordeelt onder de terrorismewetgeving. De gevangenisstraffen zijn als volgt: Doug moet 11,5 jaar zitten, Brandon 9 jaar en 9 maanden en Connor 8 jaar en 1 maand. Joshua pleit nog steeds voor zijn onschuld. Allen vechten ze nog steeds juridisch tegen hun label als terrorist – waardoor ze onder de terrorismewetgeving vallen – en blijven ze de invloed van de FBI aankaarten.

Support de Cleveland 4!  cleveland4solidarity.org

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.