ABC Utrecht: schrijfavond + info Ubica gevangen

revolution__pen_hand2Vrijdagavond van 18 tot 20 uur is er weer een schrijfavond  in het ACU (voorstraat 71, Utrecht) voor de Ubica gevangen. Kom langs en schrijf een kaartje, brief, tekening, opruiend communiqué of post modernistische essay!

UBICA gevangenen

Op dinsdag 4 juni werden de 9 arrestanten die werden opgepakt na het verzet bij de ontruiming van het roemruchte kraakpand UBICA veroordeeld tot respectievelijk 4 en 6 weken onvoorwaardelijke geavngenisstraf, met aftrek van hun voorarrest. Daarnaast zijn ze veroordeeld tot een schadevergoeding van 15.000 euro. (Donaties zijn alvast welkom.)

De ontruiming voor leegstand, na 21 jaar kraakgeschiedenis, deed veel stof opwaaien en liet bovenal zien dat de strijd omtrent kraken nog lang niet gestreden is en dat in deze tijden van rechts-populisme het nog kan en meer dan nodig is om een vuist te laten zien en de tanden te ontbloten.

Voor meer informatie over de Ubica-ontruiming:
https://www.indymedia.nl/node/16026

De arrestanten bedanken iedereen voor hun steun, kaartjes, lawaai en soliacties die door het hele land hebben plaats gevonden. Ze maken het naar omstandigheden goed, maar het is natuurlijk altijd eenzaam om achter de muren van de bajes te zitten. Stuur ze daarom een kaartje! Het maakt niet uit of je ze kent of niet, het is altijd fijn om wat te krijgen. Het maakt niet uit wat je schrijft, vertel een leuk verhaal, een mooi boek dat je hebt gelezen of wat je hebt gedaan vandaag. Het is fijn om berichten van buiten te krijgen. Let wel op dat je niks belastend over de ontruiming of iets anders er in zet. Al zijn de mensen veroordeeld er kan nog een hoger beroep volgen!! En ga er altijd vanuit dat de autoriteiten mee lezen!!

kan je vrijdag niet?

de gevangenen hebben aangegeven niet met naam en toenaam op het internet te willen. Daarom kan je je kaartje sturen naar

ANARCHIST BLACK CROSS UTRECHT
Voorstraat 71bis,
3512 AK Utrecht

of digitaal naar abc@ak-utrecht.nl

ter attentie van: Denny, Aaron, Skinny, Rogier, Isa, Clyde, NN3, Michiel of Sieb

Daarnaast worden er regelmatig schrijfavonden georganiseerd in Utrecht, Amsterdam, Nijmegen en Emmen. Hou hiervoor Indymedia in de gaten.

ABC NETWORK

Voor meer informatie over andere anarchistische gevangen kijk op https://abcnijmegen.wordpress.com/gevangenenlijst-2/ en neem een keer de tijd om ook aan hen iets te schrijven. Ze zitten vaak voor jaren vast en kunnen een hoop steun gebruiken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.