Autonomen Den Haag presenteert: Gevangenen schrijfavonden

Bron: Autonomen Den Haaggevangenschrijfavonda6

Vanaf 2 juli organiseert Autonomen Den Haag elke eerste dinsdag van de maand een gevangenen schrijfavond in het Autonoom Centrum Den Haag. Gezien de ontruiming van het iconische kraakpand Ubica, dat 21 jaar lang standhield in het hart van Utrecht, organiseren wij echter al op 11 juni de eerste schrijfavond voor de arrestanten van de Ubica. Tijdens de ontruiming van de Ubica in de nacht van 24 op 25 mei zijn enkele Utrechtse kameraden gearresteerd. Afgelopen dinsdag zijn de 9 arrestanten veroordeeld tot respectievelijk 4 en 6 weken onvoorwaardelijke gevangenisstraf, met aftrek van hun voorarrest. Daarnaast zijn ze veroordeeld tot een schadevergoeding van 15.000 euro.

In de strijd tegen kapitalisme, onderdrukking en alle uitwassen daarvan worden vele anarchistische en autonome kameraden over heel de wereld opgepakt en voor lange of korte tijd vastgezet in de gevangenis. Deze methode wordt gebruik om het verzet tegen kapitalisme te onderdrukken. Het is dan ook belangrijk om onze kameraden te steunen en te laten zien en lezen dat er steun is voor hun strijd. Hun strijd is immers ook onze strijd en gaat ons allen aan!

Milieuactivisten, dierenbevrijders, krakers, autonomen, anarchisten, en iedereen die zich niet kan vinden in het huidige systeem of daar buiten valt loopt het risico opgepakt te worden. De normen die worden opgelegd door de staat en het opkomen voor je rechten en vrijheden kunnen je in de gevangenis doen belanden. Solidariteit is dan ook een belangrijk wapen in de zoektocht naar vrijheid.

Elke schrijfavond zullen er een aantal gevangenen worden uitgelicht en zal er worden uitgelegd waarom ze gevangen zitten. Kaarten, pennen etc zijn aanwezig, een donatie voor het versturen van de post is natuurlijk van harte welkom. Wij zorgen voor de verzending.

Terwijl de wereld brandt van opstanden in Griekenland, Turkije, Spanje, Mexico en nog vele andere landen probeert de staat mensen weg te stoppen in gevangenissen. Toon je solidariteit, kom naar de schrijfavonden en schrijf!

Datum: Elke eerste dinsdag van de maand
Locatie: Autonoom Centrum Den Haag, Willem van Outhoornstraat 17
Tijd eten: 19:00
Start schrijfavond: 20:30

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.