Solidariteit en medeplichtigheid met de gearresteerde kameraden in Brenner (Italië)!

Apocalyptische scenario’s van een fascistische toekomst, rechtse krachten die terrein winnen in Europa, muren die worden opgetrokken en grenzen die gesloten worden, deportaties en detentiecentra.

De leiders van het globale kapitalisme staan op het punt de Brenner pas te sluiten om de doorgang van menselijke wezens te stoppen. Mensen moeten ten alle koste gestopt worden, zelfs als dat de grondwettelijke principes van de EU zelf tegenspreekt, terwijl die EU in elkaar stuikt. door de confrontatie met de eerste migratiegolf.

We wisten erg goed wat we konden verwachten op de ‘Destroy the borders in Brenner and everywhere’ demonstratie van 7 mei; we wisten perfect wat het betekende om in een niet-aangevraagde demo door een 370 meter brede bergpas van berg naar berg te stappen. We wisten erg goed dat de geografie van de plaats tegen ons was.

We wisten dit allemaal. Maar we wisten ook dat als iemand ons in een toekomst gemaakt van hekken, prikkeldraad en muren iemand ons zou vragen: “Waar waren jullie toen ze de zoveelste muur bouwden in Europa?”, we zouden kunnen zeggen dat we die naar beneden proberen te strekken, de eerste stenen smijtend in navolging van het traject van solidariteit en strijd samen met migranten dat begon in Monza, en in steun aan de No Border mobilisaties en praktijk van Ventimiglia tot Calais.

Het was de bedoeling dat het een dag van strijd zou zijn en dat was het ook. Er was wat moed voor nodig, maar het geluk staat niet altijd aan de kant van de moedigen. Verschillende momenten waarin mensen gestopt werden veranderden in arrestaties: twee vrouwelijk kameraden en vier mannelijke kameraden worden nu in de gevangenis vastgehouden na een lang verblijf in het politiestation van Brenner.

Eén van hen is onze kameraad, vriend en broeder Cristian ‘Sicho’ naar wie onze totale solidariteit en medeplichtigheid gaat, die zaterdag al begon met een spontane betoging in de straten van Monza zodra het nieuws van de arrestatie zich verspreidde.

Zondag verschenen er verscheidene spandoeken aan het Masnada stadium en tijdens een concert in de hardcore scene waar Sicho deel van is. In Bolzana droegen groeten aan de gevangenen buiten de bak onze warmte binnen de muren en toonden ze de gearresteerde kameraden dat ze nooit alleen gelaten zullen worden.

Vandaag (27 mei) zal er een hoorzitting plaatsvinden in het gerechtshof van Bolzano om te beslissen over verdere detentie, en er is een oproep om daar vanaf 9u ’s morgens te betogen.

De solidariteit komt nu pas op gang, we zijn niet kort van adem.

SICHO, SABRINA, MIRIAM, NEMO, STEFANO, LUCA NU VRIJ!
VERNIETIG ALLE GRENZEN!
TOT DE GEVANGENISSEN ENKEL RUÏNES ZIJN!

Foa Boccaccio 003
CordaTesa
Tarantula

Vertaald uit het Engels. Oorspronkelijk tekst: https://325.nostate.net/2016/05/27/solidarity-and-complicity-with-the-comrades-arrested-in-brenner-italy/#more-19899