Rechtszaak Anarchistische Muurkrant: Vrijspraak

Vanochtend diende de rechtszaak tegen degene die werd verdacht van het plakken van de Anarchistische Muurkrant en daar mee verdacht werd van opruiing tegen het gezag. De officier va justitie eiste acht weken gevangenisstraf maar de rechter sprak hem vrij.

Op zondag 24 april werd er in Den Haag iemand gearresteerd op verdenking van het plakken van de Anarchistische Muurkrant. Hem werd opruiing tegen het gezag, het aanzetten tot geweld en het plakken van posters ten laste gelegd. Al voor de rechtszaak liet het OM het aanzetten tot geweld vallen en bleef er opruiing over.

De officier van justitie eiste vandaag ter zitting acht weken gevangenisstraf waar van vier voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De rechter ging echter niet mee in deze eis en was van mening dat de teksten op de poster niet als opruiend kunnen worden geclassificeerd.

Eind april hebben anarchisten honderden Muurkranten verspreid in o.a. de Haagse wijken Transvaal en de Schilderswijk. Het eerste nummer van de Muurkrant gaat over de opstand vorig jaar in de Haagse Schilderswijk. Hier kwamen duizenden mensen dagen lang in opstand tegen de politie en de staat na de moord op Mitch Henriquez, die door agenten dood werd gewurgd. Henriquez was het zoveelste slachtoffer van geweld door het racistische politiekorps van Den Haag. Het korps dat samen met het OM nog maanden lang jacht heeft gemaakt op de opstandelingen van afgelopen zomer.

Wij roepen iedereen op de Muurkrant te verspreiden. De muurkrant kan je hier downloaden: https://autonomendenhaag.wordpress.com/downloads/

Weg met de politie en de staat! Leven de anarchie!