[Spanje] Het uitleveringsproces is begonnen

Woensdag 29 juni stonden er rond vijf uur bewaarders van de Soto del Real gevangenis aan de celdeur van de kameraad die op 13 april gearresteerd werd, om haar in te lichten over haar onmiddelijke overplaatsinging en ervoor te zorgen dat ze haar spullen bijeenpakt.

Dit betekent dat het uitleveringsproces – dat normaliter onder een volledige stilte richting de buitenwereld plaatsvindt, zonder de mogelijkheid de gevangene te waarschuwen – al begonnen is, of vandaag erg laat zal plaatsvinden. Dit zet het Europese arrestatie- en uitleveringsbevel in werking dat Duitsland begin april uitvaardigde tegen onze kameraad, die beschuldigd wordt van deelname aan de onteigening van een filiaal van de Pax Bank in Aken in 2014.

We weten dat de kameraad niet alleen haar vastberadenheid en overtuigingen omtrent haar politieke en revolutionaire principes zal meenemen, maar ook de uitingen van solidariteit en steun die jullie gedurende deze periode hebben laten zien, die haar eraan herinneren dat ze niet alleen staat noch zal staan tegenover een Staat die iedereen die tegen haar heerschappij van miserie in opstand komt vervolgt en aanvalt.

We willen hierbij oproepen om de straat op te gaan met onze steun voor haar en alle vechters die te maken hebben met represailles, en eraan herinneren dat er morgen, op 1 juli, een manifestatie gepland staat in Manresa als antwoord op de uitlevering, om 20u op Plaça Sant Domènec.

We houden jullie op de hoogte.

WE WILLEN HAAR VRIJ, WE WILLEN HAAR DICHTBIJ!

SOLIDARITEIT MET DIEGENEN DIE ERVAN BESCHULDIGD WORDEN BANKEN TE HEBBEN ONTEIGEND IN AKEN!

VRIJHEID VOOR ALLE OPGESLOTEN EN VERVOLGDE VECHTERS!