Update Kara Wild

Kara Wild is een artieste, kameraad en een onuitputbare bron van energie die momenteel wordt vastgehouden in Frankrijk voor haar zogenaamde deelname aan een protest tegen repressie en de draconische nieuwe hervormingen in verband met de arbeidswet in Frankrijk. Ze is een transvrouw en inwoner van de US.

In een update over de situatie op 4 augustus wordt duidelijk gemaakt dat er eindelijk toegang is verschaft tot hormonen voor Kara. Haar proces zal binnen enkele maanden gevoerd worden. Haar legale kosten zijn momenteel al voor een groot deel gedekt, maar er zal nog veel steun nodig zijn als haar proces er aan komt. Vrijlating op borgtocht (waarbij de verdachte van een strafbaar feit in afwachting van de behandeling van de strafzaak wordt vrijgelaten uit voorarrest op voorwaarde van het deponeren van een onderpand) is geweigerd in juli, maar men gaat in beroep tegen deze uitspraak. De kosten voor het beroep is betaald door middel van een donatie, waarvoor enorme dank! Haar beroepszaak komt er snel aan.

Inmiddels heeft Kara ook een lijst van boeken doorgestuurd die ze graag zou lezen, je kan er een bestellen voor haar via de website van haar steungroep : https://freekarawild.org/ . Op deze website kan je ook haar tekeningen bekijken en meer lezen over haar zaak.

Bron: ABC-Gent