Lawaaidemo voor NN’er Den Haag

De kameraad die is opgepakt na de spontaan demo door de schilderswijk zit momenteel nog steeds vast bij de PI Alphen aan de Rijn.

Afgelopen zaterdag werd er aan het begin van de avond in de Schilderswijk in Den Haag een wilde demonstratie gelopen tegen politiegeweld en repressie. Na het uiteengaan van de demonstratie werden er 7 mensen opgepakt. Eén van hen zit nog vast in het huis van bewaring, enkel omdat deze persoon weigert om zich te legitimeren en ze nog altijd geen vingerafdrukken hebben kunnen nemen.

De plaatsing in isolatie (1), die gisteren is opgeheven, is helaas slechts een van de pogingen NN het zo moeilijk mogelijk te maken. Zo is er bijvoorbeeld nog steeds geen registratie nummer toegekend wat het voor de buitenwereld moeilijk maakt post te sturen en het onmogelijk maakt geld te storten. Vandaag is ook duidelijk geworden dat de voorlopige hechtenis niet opgeheven wordt en NN dus sowieso vast zit tot aan de zitting 1 maart.

Wij vinden dat onze kameraad onmiddellijk vrij moet komen en zullen daarom zaterdag 25 februari om 16:00 een lawaaidemo houden bij de PI Alphen aan de Rijn, Maatschapslaan 1.

Solidariteit met onze opgesloten kameraad! We zijn fucking boos en willen hem vrij!

(1) https://www.indymedia.nl/node/38482

In Amsterdam wordt om 14.30 voorverzameld achter station Sloterdijk (bij uwv). Heb je vervoer, neem het mee! Om 15.00 vertrekken we!!