40 mensen bij lawaaidemo voor NN’er die opgepakt werd in de Schilderswijk

Vandaag hielden 40 mensen een lawaaiprotest bij de gevangenis in Alpen aan den Rijn waar nog steeds de NN’er vastzit die op 18 februari werd gearresteerd in de Schilderswijk in Den Haag. Hij wordt vastgehouden puur en alleen omdat het niet mogelijk is bij hem vingerafdrukken te nemen.

Vanachter de ramen van de gevangenis werd druk terug gezwaaid, wc-rollen uit het kleine stukje van het raam wat open kan gegooid en lakens naar buiten gepropt. De gevangenen waren zichtbaar blij met het protest bij de gevangenis wat op een troosteloos industrie ligt.

De kameraad die vastzit in het Huis van Bewaring in afwachting van zijn rechtszaak op 1 maart nadat hij werd gearresteerd na een onaangekondigde demonstratie tegen politiegeweld en repressie in de Haagse Schilderswijk. Justitie doet er alle aan om de kameraad onder druk te zetten en het hem zo moeilijk mogelijk te maken. Hij plaatste ze hem dagen in de isoleercel alleen omdat ze zijn vingerafdrukken niet konden nemen omdat er lijm op zijn vinger zit.

Afgelopen donderdag werd een verzoek om de kameraad in vrijheid te stellen afgewezen door de Raadkamer. De Officier van Justitie verzette zich hevig tegen dit verzoek en stelde dat hij een maand wil gaan eisen omdat hij zou tegenwerken om vingerafdrukken te nemen. Echter is dit niet waar, op het politiebureau werkte hij wel mee aan de afname van vingerafdrukken, alleen lukte dat niet omdat hij lijm op zijn vingers heeft. Dat het niet lukt om vingerafdrukken af te nemen vanwege praktische reden, of dat iemand het afnemen van vingerafdrukken fysiek tegenwerkt is een wezenlijk verschil.

Wij roepen op om 1 maart naar de rechtszaak te komen. De zitting begint om 13:30 en zal plaatsvinden in het Paleis van Justitie, Prins Clauslaan 60 in Den Haag. We verzamelen om 12:45 voor de deur. Natuurlijk zijn er nog allerlei andere manieren om je woede en solidariteit te uiten. Want onthoud: zij hebben de macht, wij hebben de nacht!

Solidariteit met onze opgesloten kameraad! We zijn fucking boos en willen hem vrij!

Bron: https://autonomendenhaag.wordpress.com