Wilde demo kinkerbuurt nav arrestant Den Haag

Afgelopen maandag zijn er ruim 20 mensen onaangekondigd straat op gegaan in Amsterdam om onze woede te uitten over het vastzetten van onze kameraad NN 1907. Met rook, fakkels en een spandoek met de tekst ‘vuur en vlammen voor de staat, vrijheid voor onze kameraad’ zijn we door de kinker buurt getrokken en geëindigd bij het hoofdbureau van de smeris aan de marnixstraat. Terwijl de rookwolken door de straten en over kruispunten trok werd bij het hoofdbureau flink wat herrie gemaakt in support de arrestanten aldaar. Het hele gebeuren trok de nodige bekijks van mensen op straat en verkeer wat met toeters het lawaai versterkte.

NN 1907 zit nog altijd vast in het huis van bewaring te Alphen aan de Rijn, sinds deze is opgepakt na de wilde demonstratie door de schilderswijk in Den Haag van zaterdag 20-02-2017.

Zoals eerder is geschreven (1) is NN opgepakt op basis van id plicht en in voorarrest geplaatst omdat het de smeris niet lukt om vingerafdrukken te nemen, dit omdat er een substantie op de handen zit wat dit niet mogelijk maakt. De dienaren van de staat behandelen dit als weigering vingerafdrukken af te staan, NN werkt echter weldegelijk mee maar door de substantie kunnen de afdrukken domweg niet gelezen worden.

Pesterijen als de twee dagen isolatie en het niet geven van een registratie nummer (waardoor er geen geld gestort kan worden, geen bezoek ontvangen en post bemoeilijkt wordt) behalen echter niet het door de staat beoogde resultaat, NN laat zich niet breken.

Ondanks alles gaat het naar omstandigheden goed met onze kameraad. Hij is kalm en de repressie waarmee hij geconfronteerd sterken zijn overtuigingen.

Morgen, woensdag 01-03-2017, zal om 13.30 zijn zaak dienen in het paleis van justitie, Prins Clauslaan 60, Den Haag. Wij roepen iedereen op om op de tribune plaats te nemen als blijk van support, we verzamelen om 12.45 voor de hoofdingang.

Wij zijn nog altijd fokking boos en zullen niet rusten tot NN weer onder ons is.
Van Den Haag tot Amsterdam, solidariteit is sterker dan repressie!

(1) https://www.indymedia.nl/node/38482

Bron: indymedia