[Aken] Twee antifascisten in detentie

Sinds 16 maart bevinden 2 antifascisten uit Aken zich in detentie. De 2 werden aangehouden door de politie nadat ze werden belaagd door een groep van 10-12 nazi’s. Diezelfde avond wordt het Autonoom Centrum Aken ook aangevallen door een groep van 15-20 nazi’s.

Extreem-rechtse activiteiten nemen toe in Aken, Duitsland. In de laatste weken proberen leden van de Identitaire Beweging (in Nederland ook actief met de naam Identitair Verzet) een racistisch spandoek op te hangen, wordt het Autonoom Centrum Aken (AC) beklad met hakenkruizen en worden bezoekers van het AC geïntimideerd en opgewacht.

Op donderdag 16 maart worden twee antifascisten, een 18 jarige vrouw en een 23 jarige man, aangevallen in de stad. Ze worden belaagd door een groep van 10-12 nazi’s. Tijdens de confrontatie vliegen er flessen en wordt er met pepperspray gespoten. Als de politie ter plaatse komt slaat de groep aanvallers op de vlucht en worden de twee antifascisten aangehouden. Diezelfde avond hergroeperen de nazi’s zich weer en vallen dit keer het AC aan.

De media en de politie hebben het verhaal verdraaid en menen dat de twee antifascisten de belagers zouden geweest zijn. Een kameraad bevind zich in het huis van bewaring in Keulen en da andere in Aken (https://antirepac.noblogs.org/post/2017/03/20/die-isolation-durchbrechen…). Er wordt hen “verstoring van de openbare orde” en “verzet bij arrestatie” ten laste gelegd en zullen tot hun rechtszaak in de bajes worden vastgehouden. De datum van de zitting is nog niet bekend.

Op 19 maart werd er als reactie op de aanval een manifestatie gehouden door antifascisten op de plek van de aanval waaraan 150 mensen deelnemen. Ongeveer 100 mensen liepen daarna een spontane demonstratie door de stad naar het AC.

Steun de gevangen antifascisten!
Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme!

Zie ook: https://abcnijmegen.wordpress.com/2017/03/19/aanvallen-van-neonazis-in-aachen-twee-kameraden-vastgezet-zondag-19-03-demonstratie/

Bron: Indymedia