25 Juli – Internationale dag van solidariteit met antifascistische gevangenen

In het jaar sinds de eerste internationale dag van solidariteit met antifascistsche gevangenen op 25 Juli 2015, heeft er wereldwijd een zorgwekkende toename van extreem-rechtse activiteit plaatsgevonden. Elke dag is er weer nieuws over een nieuwe golf van reactie in de naam van nationalisme of veiligheid, die vluchtelingen en immigranten demoniseert, haat tegen moslims in de hand werkt, en LGBTQ en andere minderheden die voor hun vrijheid en hun leven vechten aanvalt.

We zien Nigel Farage en UKIP in Groot-Britannië, het magazine The Irrawaddy in Burma, het Front National in Frankrijk, Donald Trump in de VS en Geert Wilders in Nederland die allemaal dezelfde racistische claims over vluchtelingen verspreiden in bijna identitieke extreem-rechtse taal.

Antifascisten uit Polen, Thailand, Maleisië, Engeland, Australië, Brazillië, Burma, Griekenland, Frankrijk, Zweden, en alle plekken daar tussen in, hebben allemaal hetzelfde antwoord op deze racistische bullshit:

No Pasaran!

Antifascisten staan aan de frontline in de strijd tegen deze fascistische en andere extreem-rechtse nationalistische nachtmerries. In de VS hebben we al een sterke toename gezien in arrestaties van antifascisten tijdens de steeds meer verhardende demonstraties tegen bijeenkomsten van de Ku Klux Klan en dergelijke organisaties.

Internationaal zien we ook een toename in confrontaties tussen fascisten en antifascisten op de de straat, en helaas betekent dit ook meer repressie vanuit de staat. We kunnen niet toelaten dat onze kameraden, omgeven door betonnen muren en stalen tralies, worden vergeten.

De Internationale Dag van Solidariteit met antifascistische Gevangenen op 25 Juli is ontstaan in 2014 als de Dag van Solidariteit met Jock Palfreeman, een Australische man die een celstraf van 20-jaar uitzit in een Roemeense gevangenis voor het verdedigen van twee Roma mannen tegen een aanval door fascistische voetbal hooligans. In 2015 hebben we deze dag van solidariteit uitgebreid naar alle antifascistische gevangenen over de hele wereld. Er zijn verschillende soorten acties in allerlei landen, zo hebben groepen onder andere benefiet concerten gegeven, filmavonden, brieven schrijf acties, banner drops, bijeenkomsten en flyeracties op straat en op een punkfestival georganiseerd. Andere groepen hebben de dag gesteund met foto’s, video’s en boodschappen van solidariteit.

We roepen roepen antifascisten overal ter wereld op om solidariteit te tonen met antifascistische gevangenen! Organiseer een evenement of draag een actie aan ze op. Zij zitten daar binnen voor ons, laten we er buiten de gevangenis zijn voor hen!

No Pasaran!
Totdat iedereen vrij is!

Bron: NYC ANTIFA