Vrijheid voor UP3!

Negen maanden gevangenisstraf zonder voorwaardelijke vrijlating voor UP3 (Unidentified Person) die acht maanden geleden gearresteerd in het Hambach Bos1. Negen maanden gevangenisstraf voor een andere klimaatactivist die zich verzet tegen fossiele brandstoffen terwijl de brandstormen over de hele wereld uitbreken en honderdduizenden mensen op de vlucht slaan en honderden doden veroorzaken. Negen maanden van onrechtvaardigheid.

Nu de grootste wereldwijde noodsituatie die de mensheid ooit heeft meegemaakt, worden de lokale rechtbanken in de kolenmijnstreek van Noordrijn-Westfalen ingezet om niet alleen de destructieve en giftige kool te normaliseren en te beschermen, maar geven ze ook schaamteloos en openlijk toe dat ze instrumenten zijn voor politieke en ecologische onderdrukking.

Het gevangen zetten van degenen die zich niet op basis van duidelijke bewijzen verzetten, maar zoals openlijk toegegeven bij de rechtszaak door de rechter om anderen te ontmoedigen en te intimideren om niet actief te zijn, niet te protesteren en niet te blokkeren en niet deel te nemen aan directe actie tegen de wortel van de huidige klimaatcrisis: de voortdurende CO2-uitstoot van kolen, waarbij RWE’s de grootste bron in Europa is.

Het is aan allen om verzet te bieden, verzet te bieden zoals UPIII aan deze of de andere kant van de muren en elkaar en vooral alle kameraden die minder bevoorrecht zijn dan wijzelf, die niet alleen in gevangenissen zitten maar ook deze strijd in de straten, barricades en bossen van het globale zuiden strijden.

Systeemverandering geen klimaatsverandering!

Hambach Bosbezetting: http://www.hambachforst.org #hambibleibt #hambachforst
ABC Rijnland: http://www.abcrhineland.blackblogs.org

1. Het Hambach Bos is een oud bos in het westen van Duitsland. Alles wat zich hier in de loop van duizenden jaren heeft ontwikkeld, wordt nu vernietigd om plaats te maken voor een steeds groeiende bruinkoolmijn. Decennialang hebben de mensen zich verzet tegen deze door winstbejag gedreven vernietiging en sinds vijf jaar is het bos bezet met boomhutten.
2. In het Rijnland in Duitsland exploiteert het bedrijf RWE 3 bruinkoolmijnen, waar jaarlijks ongeveer 100 miljoen ton bruinkool wordt gewonnen. Verder exploiteren ze 5 elektriciteitscentrales waar de kolen worden verbrand om energie te produceren. Deze industrie veroorzaakt ongeveer 100 miljoen ton CO² per jaar, maakt veel fijn stof en zware metalen, radioactieve elementen en andere vervuilende stoffen vrij.