Oproep voor een week van solidariteit met anarchisten en antifascisten uit Belarus – 23-30 november

Anarchisten hebben zich altijd verzet tegen tirannie en dictatuur. Ongeacht de kleur van de vlag, gehesen door autoritarisme over deze of gene hoek van de planeet. Het is dus niet verwonderlijk dat anarchisten actief betrokken zijn bij de opstand tegen dictator Loekasjenko in Belarus. Vanaf de eerste dagen hebben we met onze vastberadenheid en compromisloze houding laten zien dat het anarchisme een revolutionaire beweging is die in staat is de wereld te veranderen!

Tijdens de opstand zijn veel van onze kameraden in de gevangenis beland. Nu zitten er minstens tien anarchisten en antifascisten in administratieve hechtenis. Bovendien wachten 10 anarchisten en 4 antifascisten op een strafrechtbank, waarvan er bij sommige een gevangenisstraf van 20 jaar wordt geëist.

We roepen iedereen op om zich aan te sluiten bij de week van solidariteit en door middel van actie steun te betuigen aan de revolutionaire anarchisten en antifascisten die strijden tegen het bezettingsregime van Loekasjenko! Elke actie telt!

Stuur verslagen over de acties en activiteiten naar belarus_abc@riseup.net.