25 maart: Info-avond ABC Wit-Rusland in Amsterdam.

Deze week is het Anarchist Black Cross van Minks in de Bollox voor een info avond over de situatie in Wit-Rusland.

In dat land zijn kort geleden een heel aantal anarchisten en activisten opgepakt nadat een voorheen onbekende groep die zichzelf “Friends of Freedom”  noemen,  in een bericht op Indymedia Belarus (= Wit-Rusland), claimden 2 molotov cocktails gegooit te hebben naar de Russische ambassade.

Na het verschijnen van dit bericht is er een ware heksenjacht geopend op anarchisten, activisten maar ook op enkele extreem rechste figuren. Veel mensen worden op volkomen onzinnige en steeds wijzigende aanklachten vast gehouden. Een aantal van hen kun je overigens schrijven met de adressen die rechts boven onder de link [Repressie in Oost Europa] staan.

Wit-Rusland wordt al 40 jaar door dezelfde dictator bestuurd. De regering heeft sinds kort de repressie extra opgevoerd nadat er grote demonstraties waren uitgebroken die het vertrek van de dictator eisten, die de politie met extreem geweld uitelkaar heeft geslagen.  Er zijn verhalen bekend van meerdere mensen die een metro station in gedreven werden en daar door de politie zo geslagen en geschopt zijn dat ze in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht moestsen worden door omstanders.

Het ABC Belarus heeft overigens een bijzonder informatief boekje met verhalen van enkele gevangenen samengesteld. Je kunt het vinden op deze link.

Het zal binnenkort waarschijnlijk ook in druk o.a. verspreid worden in het fort van Sjakoo, de Bollox en in de MKZ op schrijfavonden.

ABC Minsk BELARUS info avond:
Vrijdag 25 maart
19:00

1e Schinkelstraat 14-16
Amsterdam

programma: http://www.indymedia.nl/nl/2011/03/74888.shtml

E-mail: belarus_abc@riseup.net
Website: http://www.avtonom.org/en/anarchist-black-cross

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.