Het ‘5 juli’ solidariteitsnetwerk ben JIJ!

Op 5 juli werden 9 kraakpanden ontruimd in Amsterdam.Voor de Schijnheilig, een gekraakte politieke/culturele vrijplaats, hebben mensen verzet geboden tegen de ontruiming door middel van barricades en het blokkeren van de straat. De politie heeft de straat leeg geveegd met extreem geweld en heeft toen een massa-arrestatie uitgevoerd waarbij 150 mensen zijn opgepakt.

Iedereen die geïdentificeerd werd is vrijgelaten. Sommigen van hen die beschuldigt zijn van openbare geweldpleging zullen binnenkort in de rechtbank moeten voorkomen, hier volgt meer info over.

Op dit moment zijn 7 van onze vrienden in vreemdelingendetentie geplaatst omdat zij weigeren hun identiteit bekend te maken. Zij kunnen daar tot een half jaar voor opgesloten worden.

Wij willen dat onze vrienden vrijkomen, NU!

Maar overduidelijk zal het daar niet eindigen. De dag dat al onze vrienden vrijkomen, vragen we iedereen te blijven vechten tegen dit misselijkmakende racistische migratiebeleid van de Nederlandse regering.

De 5 juli solidariteitsnetwerk-website is in de lucht om informatie over onze vrienden in de bajes te verzamelen en te centraliseren en om verslag te doen van solidariteitsacties die worden uitgevoerd.

Het 5 juli solidariteitsnetwerk is niets behalve een naam. Iedereen die een actie organiseert om onze vrienden te ondersteunen, kan deze naam gebruikt (of een andere, of geen…). We roepen mensen op om acties te organiseren in solidariteit met onze vrienden. ALLES is geoorloofd!

Organiseer solidariteits-demonstraties bij de bajes, deel flyers uit op straat om de situatie van onze vrienden uit te leggen, organiseer picket-lines bij de bedrijven die profiteren van de gevangenissamenleving of val een repressief staatsinstituut naar keuze aan. Het 5 juli solidariteitsnetwerk ben JIJ.
Alle actie verslagen/foto’s, opeisingen, communiqués ,etcetera, kunnen gestuurd worden naar:
5thofjulysolidarity [at] riseup [punt] net

En klik hier voor de website.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.