28 september: Gevangenen Schrijfavond

Weesch solidair en schrijft!

ABC-Nijmegen organiseert woensdag 28 september wederom een schrijfavond voor gevangenen. Tijdens deze schrijfavond zal het weer mogelijk zijn om een aantal gevangenen een kaartje of brief te sturen.

Recentelijk werden zeven antifascisten veroordeeld voor ‘samenzwering tot openlijke geweldpleging’ (conspiracy to cause violent disorder). Vier personen werden onmiddellijk tot 21 maanden cel veroordeeld, twee anderen moeten in de bak zitten in afwachting van hun straf en de andere persoon werd op borgtocht vrijgelaten in afwachting van de definitieve veroordeling. Vier anderen werden vrijgesproken, terwijl voor elf andere personen later dit jaar een rechtszaak voor dezelfde aanklachten wordt verwacht. Deze avond zullen we speciale aandacht besteden aan deze  gevangen britse antifascisten.


Tevens zal de distro van de Anarchistische Groep Nijmegen aanwezig zijn voor de mogelijkheid om jezelf te voorzien van anarchistische literatuur of folders met informatie over waar je onder andere op moet letten bij het schrijven naar gevangenen.

De schrijfavond begint om 18.30 (tot 20.00) in politiek eetcafé de Klinker (van Broeckhuysenstraat 46) in Nijmegen. Deze schrijfavond vindt elke 4e woensdag van de maand op dezelfde tijd en locatie plaats.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.